X
تبلیغات
رایتل

خاطرات گذشته

روستای گرمارود

خدایا ترا بخاطر همه نعمت هایت شکر میگوئیم -1

از این رضا طاهری آشپز برنامه به خانه بر میگردیم خیلی خوشم میاد واسه اینکه پس از پختن هر غذائی این جمله خدایا ترا بخاطر این همه نعمت شکر میگوئیم را به زبان می آره ، من هر وقت که این جمله را میشنوم بی اختیار یاد گرمارود خودمان میافتم که واقعا از نظر نعمتهائی که خداوند به این قطعه از زمینش اعطاء فرموده بی نظیره ، امروز میخوام ضمن سپاس از خداوند از خوراکی ها و میوه های گرمارود بگم ،

اول بهار که میشه با رویش زمین و گیاهان خوراکی ها هم شروع میشه ،  در گرمارود به گیاهان بوته ای  دارای خار ( تیغ  گرمارودی آن  تیخ یا تیف )که برای محافظت باغها و زمین ها  استفاده میشود بر (bor ) میگویند   معمولا دو نوع بر وجود دارد یکی آنها که تمشک میدهد اصطلاحا برتوت (bortoot) و دیگری دارای گلهائی که به گلهاش سگ میجک ( sag migak ) میگویند توضیح اضافی اینکه این گلهای بوته های سگ میجک همزمان با گل سرخ (محمدی ) گل میدهد ، ساقه های تازه رسته این دو نوع گیاه قابل خوردن است که به ساقه ها برتوت بو للله (bolalah)  و به ساقه ها سگ میجک روغنکی( rooghaneki ) میگویند البته برای خوردن آنها باید پوستی که بر روی آن تیغ دارد را کند ، وقتی که درختان شکوفه میدهند برخی از شکوفه ها طعم خوبی دارند در این میان واقعا گل درخت به که بهش  بیگل (bay gol) میگویند واقعا خوشمزه و بی نظیر است ، از خوراکی درختی که بگذریم شنگ (sheng) که تقریبا همه با آن آشنائی دارند قابل خوردن هست و بعضا غذا هم میپزند، اما گیاهی هم هست که داخل لایه آن حالت سفید و پنبه مانندی دارد که به آن پیلکی (pilaky) میگویند که آن نیز مزه خوبی دارد ، کنگر هم بجای خود در گرمارود بفور یافت میشود اما بهترین کنگر گرمارود رو میرفتم از لیز ها (leez) میکندیم لیز به  محدوده ای روبروی گرمارود از ضلع غربی که پائین دست روستای علی آباد است و دارای شیب تند است میگویند چون خاک آن بلحاظ شیب تند دائم در حال ریزش است کنگرهای انجا نیز خیلی بلند و خوب بودند ، غیر از اینها ساقه شلغم سرک (shalgam sarak)  که گیاهی با گلهای زرد بود نیز با طعمی که نسبتا به تندی میزد خوشمزه بود ،غیر از اینها خلر (kholar ) خیلی خوشمزه هست خلر گیاهی هست شبیه نخود که دانه هاش را پس از خارج کردن از غلافش میخوردند ، این گیاه توی زمینهائی که گوماش (goo mash)  میکاشتند بفور یافت میشد ، گو ماش گیاهی است که همانند خلر اما آنها رابرای غذای کوسفندان میکاشتند و معمولا هم در زمینهای برنج کاشته میشد و قبل از کاشت برنج آنها چیده میشدند،
تاریخ ارسال: شنبه 25 آذر‌ماه سال 1391 ساعت 12:02 ق.ظ | نویسنده: فرشید اسکندری | چاپ مطلب
نظرات (1)
سه‌شنبه 28 آذر‌ماه سال 1391 06:06 ب.ظ
ح-خیری
امتیاز: 0 0
لینک نظر
با سلام
ماهم خدا را شاکریم
که زگرمارود تورا دیدیم
وبلاگت را هم پسندیدیم
به " دوهزار جولادک " هم دعوتت می کنیم
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
نام :
پست الکترونیک :
وب/وبلاگ :
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد